Adam Henkell Chardonnay Sekt Brutt sekt

14,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Adam Henkell Chardonnay Sekt Brut

Duitsland

Omschrijving Adam Henkell Chardonnay Sekt Brut

Adam Henkell Chardonnay Sekt Brut heeft een bleek gouden kleur en een fijne sprankelend mousse met lichtgroene reflexen. In de Sekt komen duidelijk fruitig elementen naar voren met een frisse en levendige karakter. De zuren zijn goed uitgebalanceerd met subtiele zoetheid. De druiven voor sekt komen uit heel Duitsland, de mooiste sekts zijn afkomstig van een enkele wijngaard en van één druivenras en kunnen wedijveren met de betere mousserende wijnen uit ander landen. De sekt moet binnen een jaar gedronken worden.

Wijnhuis Adam Henkell

De Adam Henkell Chardonnay Brut is een van de beste mousserende wijnen uit Duitsland, vervaardigd door Henkel & Co Sektkellerei KG, met het hoofdkantoor in Wiesbaden. Het bedrijf werd in 1832 te Mainz opgericht door de jonge Adam Henkell als wijnwinkel onder de naam Henkell & Cie. Henkell, begon in 1856 met de productie van de Duitse mousserende wijn in een speciale champagnefabriek. Na de moeilijke tijden in de 1e en 2e Wereldoorlog, kon Henkell zich verder ontwikkelen en uitbreiden, in 1987 ging het samen met de voormalige concurrent Söhnlein. Met de Adam Henkell Chardonnay Sekt Brut, eert Henkel de oprichter van het bedrijf.

Wereldwijd

Door het consequent nastreven van kwaliteit is de naam Henkell ver buiten de grenzen van Duitsland bekend. Henkell is één van de grootste en modernste sektfabrikanten van Duitsland. Eén van de gerenommeerdste sektfabrikanten ter wereld. Dat zijn de kenmerken waarmee Henkell tegenwoordig kan worden beschreven. Volgens het Emnidinstituut is Henkell Trocken de bekendste en populairste sekt van Duitsland. Geen wonder dus, dat alleen van dit grootste Duitse sekt-exportmerk wereldwijd meer dan 20 mln. flessen per jaar worden verkocht.

Gistingsmethodes

Omdat de bakermat van mousserende wijn in Frankrijk ligt, wordt de manier waarop de wijn zijn bubbels krijgt in het Frans weergegeven. Méthode Champenese of Méthode Traditionnelle. Het koolzuur van de tweede gisting, die op fles plaatsvindt, blijft in de fles behouden. De kwaliteit van de “mousse” is hier het hoogst. Eenmaal in een glas geschonken blijven de bubbels lang in de wijn achter. Méthode Charmat of Méthode Cuve Close. Het koolzuur van de tweede gisting vindt in een gesloten tank plaats. Pas daarna wordt de wijn op fles gebracht. De bubbels zullen minder uitgesproken aanwezig zijn. Méthode Gazéifié, voor geheel of bijna geheel uitgegiste wijn. Bij deze methode wordt een stille wijn ingespoten met koolzuurgas zoals dat geschiedt voor koolzuurhoudende limonade. De bubbels zullen vrij snel uit de wijn verdwijnen nadat deze eenmaal is uitgeschonken.

Méthode Traditionnelle

Ook in Duitsland worden mousserende kwaliteitswijnen volgens de Méthode Traditionnelle gemaakt. Dit is de sekt b.A., Sekt bestimmte Anbaugebiete. Voorts is er ook veel goedkope sekt op de markt. Dit heeft te maken met de classificatie van die wijn en heet dan kortweg “sekt” en géén “sekt b.A.” Ook bestaan in Duitsland bijvoorbeeld perlwein en schaumwein gesproken. Dit is meestal eenvoudige bubbeltjeswijn, die eigenlijk geen sekt mag worden genoemd. Deze soorten wijn zijn gemaakt volgens de methode charmat of de methode gazeifé.

Past goed bij aperitief, salades en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Adam Henkell Chardonnay Sekt Brut”