Abad Dom Bueno Mencia DO

8,99p.st. 7,19p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Abad Dom Bueno Mencia 2010

Spanje | Bierzo

Een aanrader deze mooie fruitige rode wijn uit wijnstreek Bierzo in de groene provincie Calicië.

Omschrijving Abad Dom Bueno Mencia 2010

Abad Dom Bueno Mencia heeft een diepe kleur en stevige geur van rijp zwart fruit met kruidige aardse tonen. Zeer zachte smaakinzet, fraai fruit met veel expressie, voorbeeldige dosering van het hout. In de finale afdronk volop lengte met fruit van bramen en stevige maar niet drogende tannines. Abad Dom Bueno Mencia heeft 9 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken.

Bodega del Abad

Bodega del Abad ligt in het midden van het middeleeuwse gedeelte van het Spaanse DO Bierzo. Hier stichtte Koning Bermundo II, koning van Leon en Calicië in 990 een klooster ter bescherming van de voor de Moren vluchtende monniken. In 1138 werd het klooster van Carracedo gerestaureerd en in gebruik genomen door de Benedictijner monniken. Nog steeds gebruikt Bodega del Abad merktekens van dit klooster om zijn wijnen aan te duiden.

Wijnstreek Bierzo

De wijnstreek Bierzo wordt ook wel de poort naar Galicië genoemd. Het is een vruchtbare vlakte die door bergen wordt omsloten (Cordillera Cantabrica en de Montes de León).
Wijn uit Bierzo is  een overgang tussen de lichte wijnen uit Galicia en de zwaargewichten uit de Duero vallei. De beste rode wijn in Bierzo wordt gemaakt van Mencia druiven en de beste witte wijnen van Godello en Dona blanco druiven. Deze lokale druivensoorten lenen zich prima voor het maken van uitstekende wijnen. Het wijngebied Bierzo wacht een grote toekomst!

 

 

 

B

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Abad Dom Bueno Mencia 2010”