Abad Dom Bueno Godello DO

8,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Abad Dom Bueno Godello

Spanje | Bierzo

Onbekend maakt onbemind, dat zal u zeker niet overkomen met deze heerlijke fruitige witte droge wijn.

Omschrijving Abad Dom Bueno Godello

Abad Dom Bueno Godello heeft een goud gele kleur met geurige aroma`s van rijp fruit en bloemen. Het is een zeer goed uitgebalanceerde wijn met een bijzonder prettige zuurgraad en een fruitige afdronk. Godello is de Spaanse witte druif  van de toekomst en geldt als de grote troef van Bodega del Abad.

Bodega del Abad

Bodega del Abad ligt in het midden van het middeleeuwse gedeelte van het Spaanse DO Bierzo. Hier stichtte Koning Bermundo II, koning van Leon en Calicië in 990 een klooster ter bescherming van de voor de Moren vluchtende monniken. In 1138 werd het klooster van Carracedo gerestaureerd en in gebruik genomen door de Benedictijner monniken. Nog steeds gebruikt Bodega del Abad merktekens van dit klooster om zijn wijnen aan te duiden.

Wijnstreek Bierzo

De wijnstreek Bierzo wordt ook wel de poort naar Galicië genoemd. Het is een vruchtbare vlakte die door bergen wordt omsloten (Cordillera Cantabrica en de Montes de León).
Wijn uit Bierzo is  een overgang tussen de lichte wijnen uit Galicia en de zwaargewichten uit de Duero vallei. De beste rode wijn in Bierzo wordt gemaakt van Mencia druiven en de beste witte wijnen van Godello en Dona blanco druiven. Deze lokale druivensoorten lenen zich prima voor het maken van uitstekende wijnen. Het wijngebied Bierzo wacht een grote toekomst!

5% en 12%
Past goed bij aperitief, kaas en wit vlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Abad Dom Bueno Godello”