Aaldering Florence Shiraz Cabernet Sauvignon

10,53 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Aaldering Florence Cabernet Sauvignon / Shiraz 2014

Zuid-Afrika | Stellenbosch

Omschrijving Aaldering Florence Cabernet Sauvignon / Shiraz 2014

Aaldering Florence Cabernet Sauvignon / Shiraz is een blend van 50% Cabernet Sauvignon, 45 % Shiraz en 5 % Merlot.  Geur van geroosterde koffiebonen, zoethout en zwarte kersen, gevolgd door een geconcentreerde smaak van eik, zwarte bosbessen, bittere chocolade en zoethout. Een volle en wat noterige afdronk. Een wijn die het waard is om te decanteren en dan serveren. Heerlijk om te drinken bij rib-eye, lamsvlees, groene paprika, gegrilde groentes, mediterrane kruiden, knoflook en mint.

Wijnhuis Aaldering

Enige jaren geleden kochten Fons en Marianne Aaldering een wijngoed in Devon Valley, Stellenbosch, Zuid-Afrika. In het wijngoed werden tot op dat moment de druiven  opgevoed voor andere prestigieuze wijnhuizen zoals Boschendal. Aaldering stelde een ervaren wijnmaker aan met het resultaat dat in 2010 de eerste vintage van uitzonderlijke kwaliteit op de markt werd gebracht. De wijnen blinken uit door hun intense smakelijkheid en de uitstraling van de flessen is van oogstrelende schoonheid.

De wijngaarden

In 1679 ontdekte Simon van der Stel, gouverneur van Kaap de Goede Hoop een mooi stukje vruchtbaar land langs de oevers van de Eerste Rivier. Nog dat zelfde jaar vestigden de eerste gezinnen zich in dit nieuwe grensdorpje ‘Van der Stel se bosch’. Nu, vier eeuwen later, ligt de stad Stellenbosch in het hartje van de West-Kaap wijnvelden. In de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap, te midden van de wijnlanden van Stellenbosch, staat een indrukwekkend wijnhuis met Nederlandse roots, Aaldering. Wijnmaken in het bijzondere microklimaat resulteert in bloeiende wijnstokken met topkwaliteit druiven. Op de 24 hectare grote wijngaard huizen ook 3 luxueuze lodges die de mogelijkheid bieden om te ontwaken met zicht op de schilderachtige wijnvelden en zacht glooiende heuvels.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Aaldering Florence Cabernet Sauvignon / Shiraz 2014”