A Cappela Do Ribera del Duero

14,29 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Acappela Tempranillo Crianza

Spanje | Ribera del Duero

Omschrijving Acappela Tempranillo Crianza

Acappela Tempranillo Crianza is 14 maanden gerijpt op eiken. Het heeft mooie zware geuren van tabak, drop en chocolade. In de smaak veel donker fruit en de afdronk is mooi lang.

Wijnstreek Ribera del Duero

Het belangrijkste wijngebied van de regio Castilla y León ligt ten noorden van Madrid en ten zuiden van Rioja, aan de rivier de Duero. De rivier stroomt naar het oosten en gaat onderweg dwars door Rueda. In Portugal wordt de rivier de Douro genoemd. In het gelijknamige wijngebied worden de druiven verbouwd voor de productie van Port. De oppervlakte van Ribera del Duero is vijf keer kleiner dan die van wijnstreek Rioja. Desalniettemin is Ribera kwalitatief gezien Rioja’s grootste concurrent. Het wijngebied heeft sinds het begin van de jaren ’80 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De wijnen behoren tot de mooiste van Spanje. Het gebied trekt veel wijnmakers uit andere delen van het land aan die hun geluk graag in Ribera del Duero komen beproeven.

Favoriete druif Tempranillo

De favoriete druif is net als in Rioja de tempranillo, om precies te zijn een kloon daarvan, die hier tinta del país of tinto fino heet. De wijngaarden liggen op grote hoogte, tot wel negenhonderd meter. Het klimaat is bar met koude lange winters, korte hete zomers en weinig neerslag, waardoor grote opbrengsten per hectare niet gebruikelijk zijn. Het groeiseizoen is betrekkelijk kort en het verbouwen van druiven brengt dan ook de nodige risico’s met zich mee. Voordeel van het klimaat is dat ook in de zomer de nachten koel zijn, hetgeen voor verfijnde, intense aroma’s in de druiven zorgt.

Verbeterde wijnbedrijven

In 1988 bestond Ribera del Duero nog voornamelijk uit ingeslapen grote coöperaties en kleine familie­bedrijfjes. Enkele betere bedrijven hebben hun best gedaan om de regio meer bekendheid te geven en dat is gelukt. De grote coöperaties zijn wakker geworden, de kleine familiebedrijfjes zijn behoorlijke wijnbedrijven geworden. Enkele van de betere bedrijven hebben internationale bekendheid gekregen.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Acappela Tempranillo Crianza”