5,75 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Organica Tempranillo 2017

Spanje | La Mancha

Omschrijving Organica Tempranillo 2017

Klik hier voor meer jaartalen. 

Organica Tempranillo is een robijnrode,een evenwichtige wijn met rijp bosfruit en kruiden. Vol en met karakter, maar toch zacht en toegankelijk.

Biologische wijnboeren

Gepassioneerde wijnboeren willen een uitgebalanceerd ecosysteem in de wijngaarden creëren. De biologische wijnboer geeft de natuur graag de ruimte. Het levert gezonde wijnranken op, die diep wortelen en het beste uit de grond halen. De Organica wijn komt van de hand  van de Spaanse wijnmaker Jorge op basis van de karaktervolle Tempranillo druif.

Tempranillo druif

Veel Spaanser kan het niet, zo leek het. Tijden veranderen, want steeds meer nieuwe wijnlanden ontdekken deze bescheiden druif. Grote Tempranillowijnen zoals die uit de streek Rioja hebben de complexiteit van de Pino Noir en het bewaarpotentieel van Cabernet Sauvignon. De Tempranillo gedijt uitstekend in een warm en zonnig klimaat. In Spanje is het de grootste aangeplante blauwe druif, weliswaar onder allerlei verschillende namen.

Wijnstreek La Mancha

Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje’s Centrale Meseta . Het is acht miljoen ha (80.000 vierkante km) groot en bevat vijf provincies: Albacete , Ciudad Real , Cuenca , Guadalajara en Toledo. Castilla-La Mancha produceert 50% van de totale Spaanse wijnproductie (18 miljoen hl).  Castilla-La Mancha wordt begrensd door bergen en rivieren. In het noorden vormt de Taag (el Tajo ) een natuurlijke grens met Madrid en in het zuiden toe stroomt de rivier Guadiana langs Valdepeñas , ten noorden van de grens met Andalucía . De grote vlakte is omringd met bergketens: Sierra de la Calderine in het noordwesten, Sierra Mestanza in het zuidwesten, Loma de Chiclana in het zuiden, Sierra de Alcaraz in het zuidoosten en Sierra de Cuenca in het noordoosten.

Klimaat

Deze hoogvlakte is echter zo groot dat zelfs deze natuurlijke beschermpunten de wind niet kunnen tegenhouden. De bekende windmolens van La Mancha zijn daar het bewijs van. De winters zijn hier ijskoud en de zomers bloedheet. Het gebied heeft een continentaal klimaat, droge, hete zomers en koude winters. De roodbruine aarde en kalkplateaus zijn veelal aangeplant met witte druiven. De rode rassen zijn sterk in opkomst. Van ruim 18.000 hectare komen fruitige rode wijnen en wijnen die stevig en houtgelagerd zijn.

goede vrijdag 2020

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Organica Tempranillo 2017” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *