13,95 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Despres Pinot Noir 2015

Zuid-Afrika | Stellenbosch

Omschrijving Despres Pinot Noir 2015

Klik hier voor meer jaartalen.

Despres Pinot Noir is een gracieuze fruitige rode wijn. Matig intens granaatrode kleur met fijne tranen. Rijke neus van klein rood fruit als bosaardbei en jeneverbes, kreupelhout, toast, vanille en verse champignons. Gedistingeerde smaak met ragfijne tannines en rijpe zuren, geïntegreerde alcohol. Despres Pimot Moir heeft een lange elegante afdronk van klein rood fruit en gedroogde kruiden. Smaakt lekker bij jonge duif, patrijs, parelhoen, lam of gerijpt kalfsvlees. Ook uitstekend bij witte truffel en gesmoorde groene groenten met tomatendressing.

Wijnmaker Jan du Preez

In het hart van de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnbouw ligt Stellenbosch, waar Jan du Preez in 1994 Leidersburg Wines is gestart. Jan heeft ruim 25 jaar ervaring in de wijnindustrie, zowel lokaal als internationaal. Hij leerde dit vak onder toeziend oog van de bekende Dr. Pieter de Venter. Jan maakte wijn en deed ervaring op bij sommige van de meest beroemde wijnbedrijven ter wereld, zoals enkele toonaangevende wijnhuizen in Zuid-Afrika, de Rheingau in Duitsland en Californië in de Verenigde Staten. Inmiddels is zijn zoon Marcel ook betrokken bij het bedrijf. Door de kleinschaligheid van Leidersburg kunnen vader en zoon veel aandacht besteden aan de druiven en ervoor zorgen dat de oogst onder optimale omstandigheden plaatsvindt.

Stellenbosch

Stellenbosch is het bekendste herkomstgebied en tevens centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch heeft als bijnaam Eikestad vanwege de vele eikenbomen in de stad. De stad werd eind 17e eeuw gesticht onder impuls van gouverneur Somon van der Stel, die eerder al de aanzet had gegeven tot de aanplant van wijngaarden in Constantia. Vandaag de dag is Stellenbosch een uitgebreid herkomstgebied met diverse zones die ieder over verschillende klimatologische eigenschappen beschikken, variërend van koel en winderig vlak bij zee tot vrij warm meer landinwaarts. Een en ander komt duidelijk naar voren in de verscheidenheid aan wijnen, zowel wit als rood.

2 beoordelingen voor Despres Pinot Noir 2015

 1. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Oh wat houd ik van deze wijn. Een heerlijke rijke, volle smaak. Mijn favoriete wijn op dit momnt!

 2. Beoordeelt met:
  4.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijk pinot noir ! Mooi licht van kleur maar vol van smaak , gaan we zeker vaker bestellen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *