Lekkere rosé wijn uit Spanje!

Rosé wijnen zijn ontzettend populair onder menig wijnliefhebber. We drinken rosé vooral in de zomermaanden maar een goed glas rosé kan eigenlijk het hele jaar door gedronken worden. Rosé wijnen variëren van licht tot vol en van droog tot zoet en worden over de hele wereld geproduceerd, zo ook in Spanje. Uit Spanje komen heerlijke rosé wijnen, welke ontzettend divers in smaak en kleur zijn. Waar de Spaanse rosé wijnen vandaan komen, hoe en van welke druiven ze worden gemaakt en waar je deze lekkere wijnen kunt kopen leest u hieronder.

Wijnland Spanje

Bij Spanje denken we aan tapas, paella, sangria én natuurlijk aan wijn. In Spanje wordt al meer dan 5000 jaar wijn gemaakt. De wijnbouw in Spanje is ontzettend groot en divers, het bebouwde oppervlakte aan wijnstokken betreft zo’n 1 miljoen hectare. Qua oppervlakte maakt dit dat Spanje het grootste wijnbouwland is in Europe en één van de grootsten ter wereld. Wat betreft opbrengst en productie van wijn is Spanje niet de grootste. Dit komt door het droge klimaat wat ervoor zorgt dat de druiven die er groeien minder vocht bevatten, wat leidt tot minder productie. In Spanje groeien zeer veel verschillende druivensoorten, het land staat dan ook bekend om een rijk aanbod aan wijnen in verschillende soorten en met eigen kenmerken. De Spaanse witte maar ook rode wijnen zijn onder veel wijnliefhebbers zeer geliefd, maar ook de Spaanse rosé wijnen oftewel ‘rosados’ zijn heerlijk.

Wijngebieden en druivensoorten

Spaanse rosé wijnen worden in verschillende gebieden in Spanje geproduceerd. Een groot deel wordt geproduceerd in de gebieden rondom de Ebro, hieronder vallen Aragon, Navarra en Rioja. Ook worden Spaanse rosé wijnen gemaakt in La Mancha en Catalunya.

De Spaanse rosé wijnen worden gemaakt van verschillende soorten blauwe druiven. De kleur van rosé wijn komt van de blauwe schil van de druiven waar de kleurstoffen in zitten. De schillen laat men kort mee gisten met de wijn waarbij kleurstof wordt afgegeven aan het sap. Hoe langer de schillen mee gisten, hoe donkerder de rosé wijn wordt. Spaanse rosé wijnen zijn vaak wat donkerder van kleur, hierbij zijn de schillen langer mee gegist of deze zijn gemaakt van druiven die over meer kleurstoffen in hun schil beschikken.

De belangrijkste druif waarvan Spaanse rosé wijnen worden gemaakt is de Tempranillo. Hier worden heerlijke rode wijnen maar dus ook rosé wijnen van gemaakt. Een andere druivensoort die wordt gebruikt voor het maken van Spaanse rosé wijn is de Garnacha, dit is de Spaanse variant van de Franse Grenache druif. Ook zijn er Spaanse rosé wijnen die worden gemaakt van Cabernet Sauvignon en Syrah druiven.

De smaak van Spaanse rosé wijn

De smaak van Spaanse rosé wijn is over het algemeen fruitig en toegankelijk. Kenmerkend voor deze wijnen zijn smaken van onder andere rode bessen, framboos en aardbei. De wijn heeft meestal veel smaak en is daarom zeer geschikt om bij een maaltijd te schenken. Schenk Spaanse rosé bijvoorbeeld bij een BBQ of bij een heerlijk tapas diner.

Spaanse rosé wijnen bestellen

Heerlijke Spaanse rosé wijnen bestelt u eenvoudig op Wijnbroeders.nl. Ons assortiment bestaat uit verschillende wijnen van over de hele wereld, waaronder ook diverse heerlijke Spaanse rosé wijnen. Op onze website vindt u een pagina met een aantal top rosé wijnen uit Spanje die worden aangeboden tegen scherpe prijzen. Daarnaast bieden we geregeld leuke kortingen, die ook op onze Spaanse rosé wijnen kunnen gelden. Bij iedere wijn worden een omschrijving en de eigenschappen van de wijn weergegeven.  Bekijk het aanbod, maak een keuze en plaats een bestelling en geniet van de lekkerste rosé wijnen van Spanje van dit moment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.