De lekkerste paaswijnen

Binnenkort staat het paasweekend weer voor de deur. Tijdens Pasen genieten veel Nederlanders van een gezellige paasbrunch en/of paasdiner. Uw paasbrunch of –diner wordt nog gezelliger wanneer u het eten combineert met een heerlijke paaswijn. Vraagt u zich af wat goede paaswijn is, of vindt u het lastig om een geschikte paaswijn te kiezen? In dit blog leest u een aantal tips en aanraders om het vinden van de geschikte paaswijnen makkelijker te maken!

De lekkerste paaswijnen voor bij een paasbrunch of -diner

Geschikte paaswijnen voor een paasbrunch en -diner

Eieren eten tijdens Pasen is een eeuwenoude traditie. Gerechten met eieren zijn voor de meeste mensen vaste prik tijdens een paasbrunch of -diner. Gekookte, gebakken, gepocheerde of geroerde eieren, het kan allemaal. Niet alle wijnen gaan goed samen met eieren, of gerechten met ei. Daarom hebben wij een paar tips voor u voor het kiezen van een heerlijke paaswijn die past bij uw paasbrunch of -diner!

Geschikte paaswijnen voor bij gerechten met eieren mogen niet te zuur zijn. Daarom kunt u het beste kiezen voor een lichte, fruitige wijn. Een biologische Ziobaffa Pinot Grigio of een frisse Stoneleigh Pinot Blanc zijn uitstekende paaswijnen. Verfrissende bubbelwijnen zoals Prosecco bevatten weinig zuren, waardoor deze paaswijnen ook goed passen bij (gerechten met) eieren. Natuurlijk worden er niet alleen maar eieren gegeten tijdens Pasen. Geschikte paaswijnen voor bij een paasdiner zijn afhankelijk van de gerechten die worden geserveerd. Bij een voorgerecht zoals een frisse salade kunt u kiezen voor een fruitige paaswijn zoals een Stoneleigh Pinot Noir. Mocht er nog een tussengerecht worden geserveerd, dan kunt u vaak het beste dezelfde wijn serveren als bij het voorgerecht. Bij een hoofdgerecht kunt u meerdere kanten op. Wanneer visgerechten worden geserveerd kunt u het beste kiezen voor witte droge wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. Bij hoofdgerechten met vlees kunt u, op basis van het karakter van het vlees, kiezen voor lichte, stevige of krachtige wijnen. Een goede paaswijn voor bij een stuk rood vlees is een stevige rode wijn zoals 19 Crimes The Uprising. Door de zoete aroma’s van karamel, chocolade en fruit is deze beroemde paaswijn ook erg geschikt voor bij een nagerecht van ijs of fruit.

Een ruim assortiment paaswijnen bij Wijnbroeders

Bent u op zoek naar de juiste wijn voor uw paasbrunch of -diner? Bij Wijnbroeders heeft u altijd genoeg keuze uit een ruim assortiment paaswijnen. Vindt u een paasbrunch niet geschikt voor het drinken van alcohol? In dat geval kunt u ook bij ons terecht voor heerlijke alcoholvrije paaswijnen. Op die manier kunt u heerlijk genieten van een lekkere paaswijn tijdens de brunch of het diner. Twijfelt u nog over welke wijn bij uw gerechten past? Geen zorgen! Op onze productpagina’s staan altijd tips over bij welke gerechten de wijn goed past. Wijnbroeders wenst u fijne paasdagen toe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.