Persoonlijk wijnadvies
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)
Betaalgemak & veilig betalen
Menu

Rode wijn koud of kamertemperatuur?

Rode wijn koud of kamertemperatuur

Hoe bewaar je rode wijn en waar moet je op letten? Rode wijn is heerlijk bij veel gerechten, maar je kunt de geur en smaak nog beter naar voren laten komen. En dit heeft alles te maken met de ideale bewaar- en serveertemperatuur van rode wijn. Maar bewaar je rode wijn koud of op kamertemperatuur? En wat zijn de regels omtrent het serveren van rode wijn? Hier vind je alle belangrijke informatie over de ideale temperatuur van rode wijn.

Ideale temperatuur rode wijn bewaren

Het is geen geheim dat witte wijn in de koelkast bewaard wordt en rode wijn buiten de koelkast. Maar is het eigenlijk wel slim om rode wijn niet gekoeld te bewaren? Over het algemeen wordt rode wijn op kamertemperatuur bewaard, meestal tussen de 18 en 21 graden. Toch gedijen de meeste rode wijnen goed bij een lagere temperatuur, bij voorkeur tussen de 16 en 18 graden. Rode wijn moet niet teveel worden blootgesteld aan licht en warmte, omdat op deze manier de geur en smaak verloren kunnen gaan.

Daarnaast is het per rode wijn verschillend hoe deze het beste bewaard kan worden. Over het algemeen geldt voor de meeste rode wijnen een temperatuur tussen de 16 en 18 graden. Een fruitige en frisse rode wijn heeft het liefst een temperatuur tussen de 14 en de 16 graden. Echte wijnliefhebbers kunnen een wijnkast aanschaffen, en anders bewaar je de wijn tijdelijk op een donkere plek, bijvoorbeeld in de kelder of elders in huis.

Serveer temperatuur van rode wijn

Wanneer de tijd aangebroken is om de rode wijn te schenken, krijg je hier ook te maken met een ideale temperatuur. Over het algemeen hoor je een wat koude rode wijn te drinken. Want het is zeer aan te raden om rode wijn kort voor het schenken nog even te koelen. Krachtige en volle rode wijn zet je 15 minuten voor het schenken in de koelkast en een fruitige rode wijn 30 minuten. Op deze manier schenk je de wijn iets gekoeld en komen geur en smaak extra goed naar voren. Zo kun je genieten van een heerlijke koude rode wijn tijdens de maaltijd of op een avond met bijvoorbeeld een blokje kaas.

Wil je een heerlijke rode wijn bestellen? Bij Wijnbroeders vind je een uitgebreid assortiment van heerlijke rode wijnen uit bekende streken en van bekende wijnhuizen. Je ziet direct welk type rode wijn het is en dus kun je de perfecte temperatuur hanteren!

Winkelwagen

U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.