6 topwijnen voor de feestdagen

Het is alweer december en dat betekent dat de feestdagen naderen. Gezellige avonden met vrienden en familie en een tafel vol lekkers. Een goed drankje mag dan uiteraard niet ontbreken. Een lekkere wijn met kerst, daar geniet toch iedereen van? Op zo’n speciale avond wil je natuurlijk wel een minstens zo speciale wijn inschenken. Wijnbroeders heeft voor jou zes mooie wijnen op een rijtje gezet. Zo geniet jij samen met jouw gasten van een heerlijke wijn met kerst.

Tip 1: Frescobaldi Albizzia uit Toscane, Italië

Wil je een lekkere wijn met kerst drinken, dan is het slim om deze wijn af te stemmen op het diner. Als de smaak van het eten goed bij de wijn past, dan komen de wijn en het eten elkaar ten goede. Geniet jij met de feestdagen van gevogelte of vis, kies dan voor de Frescobaldi Albizzia. Deze zachte, evenwichtige chardonnay heeft een aantrekkelijke en smaakvolle afdronk.

Tip 2: F1N Il Numero Uno FIanco (Collezione di Famiglia) uit Puglia, Italië

Deze witte wijn bevat zachte fruittonen van appel, peer, meloen, mango en papaya. De F1N Numero Uno Fianco (Collezione di Famiglia) smaakt naar zachte zuren en voldoende frisheid. Eet jij tijdens de feestdagen Aziatische gerechten, gerechten met kip of aardappel? Deze wijn past hier perfect bij.

Tip 3: Les Quarterons Rouge uit Loiredal, Frankrijk

Deze Franse witte wijn komt uit de wijnstreek Bourgueil sur Loire. De wijn komt uit 2015 en wordt van de druiven Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon gemaakt. Met haar sappige smaken van rood fruit is de Les Quarterons Rouge heerlijk bij gerechten met kaas, kip, vis of geroosterde groente.

Tip 4: Salentein Malbec Barrel uit Uco Valley, Argentinië

Voor de liefhebber van een glas rode wijn raden wij deze intense en smaakvolle Malbec aan. De Salentein Malbec Barrel past perfect bij rood vlees, gegrild vlees of oude kaas. De wijn bevat aroma’s van rijpe pruimen, cacao en een hint van vanille. Daarnaast is de wijn 12 maanden lang gerijpt met eikenhout. Een perfecte wijn met kerst!

Tip 5: Delas Frères Côtes-du-Rhône Rouge “Saint Esprit” uit Côtes-du-Rhône, Frankrijk

Deze rode wijn is gemaakt van de druiven Grenache en Syrah. De Delas Frères Côtes-du-Rhône Rouge “Saint Esprit” komt uit 2016 en bevat tonen van bessen, violen, zoethout en specerijen. Door de volle ronde smaak met delicate tannines past deze rode wijn goed bij een stoofpot. Ook bij gerechten met wild of gegrild vlees is deze wijn een goede aanvulling op het diner.

Tip 6: Torres Floralis Moscatel Oro 50 cl uit Jerez, Spanje

Een dessertwijn met geuren van rozen en geranium. De Torres Floralis Moscatel is zeer geconcentreerd en karakteristiek. Naast dat de wijn perfect is bij een dessert, smaakt het ook heerlijk bij speculaas, crème karamel, gedroogd fruit, amandelspijs en blauwader kazen. Ideaal om bijvoorbeeld het kerstdiner of een ander lekker etentje mee af te sluiten.

Feestwijnen bij Wijnbroeders bestellen

Heb jij nog niet voldoende lekkere wijnen in huis voor de feestdagen? Bekijk dan snel het online assortiment van Wijnbroerders. Met ons uitgebreide aanbod zit er voor iedereen wel een lekkere wijn tussen. Waar ga jij voor; een rode wijn, witte wijn, rosé wijn of een mousserende wijn? Wijnbroeders wenst jou alvast hele fijne feestdagen!