Rode wijn leren drinken: zo doe je dat

Wil jij wijn leren drinken? Veel mensen beginnen met een zoete witte wijn. De stap naar droge witte wijn is vervolgens redelijk makkelijk gezet. Rode wijn blijkt voor veel mensen vaak lastiger te drinken. Dit is zonde, want rode wijn is ontzettend lekker. In combinatie met het juiste gerecht kan iedereen leren genieten van een rood wijntje. Wat is de beste manier om rode wijn te leren drinken?

Ga voor kwaliteit

Ga jij voor het eerst rode wijn proeven? Veel mensen kiezen dan al snel voor een goedkopere fles. Lust je het niet? Dan heb je ook geen geld weg gegooid, is vaak de gedachte. Bij rode wijn is dit geen aanrader. Rode wijn kan namelijk erg van smaak verschillen en dit pakt bij goedkopere flessen vaak niet goed uit. Je kunt beter voor een rode wijn van betere kwaliteit kiezen. Deze nasmaak is over het algemeen een stuk lekkerder. Zo leer je rode wijn drinken zonder beïnvloed te worden vanwege een mindere kwaliteit fles met een vreemde nasmaak.

Rode wijn combineren met eten

Wil je wijn leren drinken, dan moet je van de smaak gaan houden. Wat is nu de beste manier om van de rode wijn smaak te houden? Door dit te combineren met het juiste eten. Een mooi gezegde is: liefde gaat door de maag. Bij rode wijn werkt dit net zo! Het juiste gerecht zal de beste smaak uit de wijn halen.

Ben jij bijvoorbeeld gek op zalm? Een Pinot Noir past hier erg goed bij. Beide smaken zullen het beste in elkaar naar boven halen. Bij biefstuk kan je beter Trempanillo drinken. Pasta’s met tomatensaus passen bij veel wijnen: Malbec, Chianti, Sangiovese, Trempanillo of Zinfandel, het kan allemaal.

Heb je na het diner een chocolade dessert? Drink hier een lekkere Cabernet Sauvignon bij. Een perfecte combinatie.

Wil jij graag rode wijn leren drinken, maar ga je na het avondeten pas borrelen? Neem hier dan een lekker kaasplankje bij. Kies je voor een sterke harde kaas, dan passen bijna alle rode wijnen hier goed bij.

Start met een soepele wijn

Rode wijn bevat tannine. Hoe meer tannine, hoe bitterder de wijn is. Vaak is een wijn met veel tannine moeilijker te drinken. Begin jij dus net met rode wijn drinken, kies dan voor een wijn met minder tannine. Twee bekende en makkelijk te drinken rode wijnen zijn:

  1. Pinot Noir – Dit is een wijnsoort die goed samengaat met verschillende gerechten. De wijn heeft een zachte en fruitige smaak.
  2. Merlot – Deze wijn is ook fruitig maar iets pittiger. Ook een perfecte rode wijn om mee te starten.

Niet één, maar een paar wijntjes

Om rode wijn goed te leren drinken zou je het niet bij één wijntje moeten laten. Hoe meer je de smaak proeft, hoe eerder je hier aan went. Ga er dus lekker een avondje voor zitten en geniet van een paar glazen rode wijn. Rode wijn bevat vele smaken en hoe meer glazen je drinkt, hoe meer verschillende smaken je zal ontdekken.

Rode wijn proeven van Wijnbroeders

Oefening baart kunst, zo ook bij het drinken van rode wijn. Ga jij binnenkort met een goed gezelschap een avondje rode wijn drinken? In het assortiment van Wijnbroeders hebben we diverse makkelijke rode wijnen om te drinken. Uiteraard hebben we voor de liefhebbers van rode wijn ook wijnen met meer tannine is het assortiment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.