Moederdag wijnen

Moederdag staat bijna weer voor de deur, dé gelegenheid om uw moeder te verrassen met een mooi geschenk. Als uw moeder een lekkere wijn kan waarderen, dan kunt u deze natuurlijk bij ons halen. U kunt bij Wijnbroeders per fles bestellen of een eigen pakket samen stellen. Om u te helpen, hebben wij voor u een aantal tips en een top 10 met geliefde Moederdag wijnen samengesteld zodat u de juiste Moederdag wijn(en) kiest.

3 tips voor het selecteren van uw Moederdag wijn

Het kan zijn dat u nog twijfelt over welke wijn u het beste kunt kiezen voor uw moeder. U wilt natuurlijk wel met een wijn thuiskomen die bij uw moeder in de smaak valt. Onze 3 tips zullen u helpen met de juiste keuze:

 1. Kijk eens naar de wijn die uw moeder meestal schenkt
  Op het label van de wijn die uw moeder op voorraad heeft of graag schenkt kunt u zien vanuit welke streek deze komt of van welke druiven de wijn is gemaakt. Kies vervolgens een wijn uit dezelfde streek of gemaakt met hetzelfde druivenras, grote kans dat uw introductie met deze nieuwe wijn haar goed in de smaak zal vallen. U kunt op onze website ook op deze kenmerken selecteren.
 2. Kijk eens naar wijnen die passen bij haar lievelingsgerecht
  Grote kans dat u weet welke gerechten uw moeder als favoriet heeft of regelmatig op tafel zet. Zoek dan een wijn uit die hier bij past, ook hierop (wijn-spijs combinaties) kunt u zoeken bij Wijnbroeders. Misschien is het leuk om voor te stellen om tijdens een etentje met haar favoriete gerecht de wijn samen te drinken.
 3. Kijk eens naar wijnen met een herinneren of waarvan u samen heeft genoten
  Herinnert u zich een wijn met een leuk (gezamenlijk) verhaal of waarvan u samen van genoten heeft? Dan kan het cadeau geven van dezelfde of een soortgelijk wijn heel leuk zijn en ook meteen de start van het ophalen van prettige herinneringen.  Daarnaast is het natuurlijk ook meteen een heel attent cadeau.

Top 10 wijnen moederdag wijnen

De top 10 moederdag wijnen zijn geselecteerd door onze vrouwelijke klanten. De lijst bevat een hoop smaakvolle en verrassende wijnen, zowel wit, rood als rosé.

 1. Z1N Il Numero Uno Zinfandel
  Prachtige volle rode Italiaanse wijn, duidelijk iets bijzonders. Een aanrader.
 2. Riesling Grand Premier Cru Remich Primerberg
  Dit is de koning van de Luxemburgse wijnen! De Riesling is een stijlvolle witte wijn.
 3. Kloster Gold
  Het is een prettige alledag witte wijn die lekker zoet is met een fris toontje.
 4. Brachetto d’acqui
  Een schaamteloos lekker licht mousserende rode dessertwijn.
 5. Terra Linda Syrah
  Spaanse rode topper van mooie grond.
 6. 19 Crimes Red Wine
  Het is een rode wijn die heel toegankelijk is, met sterke fruitgeuren en hints van zoete bramen.
 7. El Mesón Rioja Gran Reserva DOC
  Een plezierige combinatie van de Cabernet Sauvignon en het zwoele fluweel zachte van de Tempranillo druif.
 8. Grizzly Bear Chardonnay
  Een zuivere smaak en harmonieus met een klein vetje in de mond.
 9. Domaine de Pellehaut Blanc
  Deze witte wijn is in 2015 bekroond met een zilveren medaille.

 10. Domaine de Pellehaut Rose
  Een prachtige, zuivere rosé wijn met vier druivensoorten  en een vol karakter.

Introductie Anna de Codorníu

Codorniu is een Spaans familiebedrijf en één van de grootste cava producenten ter wereld en van hoge kwaliteit. Van dit wijnhuis introduceren wij nu 4 heerlijke cava’s, van droog tot zoet en allen met een prachtige uitstraling. Een echte aanrader voor moederdag.

Met deze tips komt u hopelijk tot een leuk wijncadeau. Mocht het toch lastig zijn dan kunt u ons contacteren voor tips via info@wijnbroeders.nl. Wij helpen u graag!

 

 

 

 

Een reactie schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *