Een heerlijke frisse salade met daarbij een frisse witte wijn. Ons advies is een Falco Vinho Verde uit Portugal of de Pinot Grigio uit Italië, aan u de keus.
Ingrediënten voor 4 personen
150 gram witte amandelen
2 eetlepels roomboter
1 eetlepel oersuiker
zout
chilivlokken
150 gram groene kool
150 gram rode kool
1 rode peper
1 peer
1 navelsinaasappel
6 takjes munt
20 gram korianderblad
Dressing:
100 ml limoen of citroensap
3 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel tamari
een snufje chilivlokken
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel geroosterde sesamolie
Werkzaamheden:
1. Maak de dressing door limoensap, ahornsiroop, tamari en chilivlokken in te koken.
2. Voeg de olijfolie en sesamolie toe en laat het afkoelen tot gebruik.
3. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan op een laag vuur.
4. Voeg de roomboter, oersuiker, zout en chilivlokken toe.
5. Blijf roeren tot karameliseren.
6. Leg op bakpapier om af te koelen.
7. Grof hakken en weg zetten tot gebruik.
8. Was en schaaf de kool zeer dun.
9. Snijd de rode peper fijn.
10. Snijd de peer en snijd elk partje in drie.
11. Pel de sinaasappel en snijd elk partje in drie.
12. Hak de munt grof.
13. Meng de kool, rode peper, peer, sinaasappel, munt en dressing. Meng luchtig.
14. Voegde gehakte amandelen toe en breng eventueel op smaak met zou.
15. Strooi het af met korianderblad